I huset

Murerarbejde på badeværelset

En renovering af badeværelset kan indebære mange ting. Det er typisk en VVS’er der står for meget af arbejdet i hvert fald med vandrør, badekar, håndvask osv. Du kan dog også få brug for en anden type håndværker under badeværelsesrenoveringen og det kunne f.eks. være en murer.

Men hvornår får du brug for en murer? og hver er bedst at gøre når man skal bruge forskellige håndværkere?

Murerens job på badeværelset

Der er flere ting det kan være smart at lade en murer udføre på badeværelset og det drejer sig om:

  • Opmuring/indmuring af nyt badekar.
  • Opsætning af klinker på væg eller påsætning af klinker på gulv.
  • Fugning de steder hvor det kræves, da vådrumsfugning af meget vigtigt for at undgå fugtskader.

Det kommer selvfølgelig også an på hvilken type badeværelse du har og hvad det er du har fået renoveret. Ved en totalrenovering vil der uden tvivl blive brug for murerkompetencer.

En VVS’er eller anden håndværker kan sagtens have de nødvendige kompetencer, men du kan altid få tilbud fra murere på opgaven. Indhent flere tilbud for at få de bedste og det er altid uforpligtende at få et tilbud, så du kan takke nej og gøre det selv eller lade den håndværker du i forvejen bruger klare arbejdet.

Totalentreprise

Det er populært og smart i mange tilfælde at benytte sig af totalentreprise, til gengæld er det også dyrt. Ved totalentreprise henvender du dig til et håndværksfirma, der så sørger for det hele, og med det hele menes:

  • Arbejdskraft til de forskellige håndværksfag (eks. murer).
  • Indkøb og levering af materialer.
  • Alt værktøj det skal bruges til udførelsen af opgaven.
  • Koordinering af hvem der kommer hvornår og udfører hvad i den rigtige rækkefølge.

Som sagt så koster det også ekstra at et firma skal stå for alt dette, hvorfor du må vurdere om du vil gøre det billigt ved selv at indkøbe materialer, og indhente tilbud på de forskellige håndværkere eller dyrt ved at lade andre stå for det.

Hvad er bedst at gøre – totalentreprise eller håndværker?

Det er et godt spørgsmål og svaret kender du i sidste ende nok kun selv. Som sagt er den åbenlyse forskel på de to ting – prisen. Du kan stå for meget mere selv ved blot at købe arbejdskraft, men selv indkøbe materialer. Omvendt kommer det også til at tage meget tid fra dig og dit liv, så hvis du hellere vil bruge tiden på noget andet skal du vælge totalentreprise når det er muligt.

Uanset hvad du vælger er det en god idé at bruge en tilbudsportal til at indhente tilbud fra håndværkere og håndværksfirmaer. Der findes flere portaler hvor du kan gøre netop dette. Grunden til det er en god idé er fordi du modtager flere tilbud med en opgavebeskrivelse, og kan hurtigt se forskellen i pris, og dermed vælge det bedste tilbud.