Diverse

Er du VVS’er og skal du på festival til sommer?

Når sommeren nærmer sig, er der mange, der lægger vejen forbi sommerens mange musikfestivaler, og det med rigtig god grund. Danmark er nemlig vært for nogle af verdens bedste festivaler, og det er der mange både unge som gamle, der benytter sig af.

På de fleste af landets festivaler er det endda muligt at få gratis adgang, hvis man hjælper med at stable festivalen på benene. Så hvis du er ude efter gratis adgang til en af sommerens festivaler, kan der være rigtig god grund til at kombinere det med lidt let arbejde.

Fordele for frivillige

Frivillige på de danske festivaler får adgang til en lang række fordele, som de øvrige gæster ikke nødvendigvis kan gøre brug af. På Roskilde Festival er det første der nævnes billetprisen, der løber op i 2250 kroner, men det er langt fra det hele.

Typisk vil du nemlig også kunne spare besvaret ved at skulle booke indgang, og samtidig er der også en lang række fordele som eksempelvis gratis mad imens du er på vagt og adgang til festivalens medarbejderområde, hvor der typisk både er café og bar, men det der tiltrækker de fleste, er den gratis adgang til varme bade og velfungerende toiletter.

Sammenlagt med adgangen til gratis mobilopladning, fyraftensbar og adgang til festivalpladsen før tid er blot et par af grundene til, at mange vælger at blive frivillige på landets mange festivaler, selv hvis de rent faktisk selv har råd til billetten.

Der er brug for alle typer håndværk

De fleste yngre festivalgæster finder arbejde i en af festivalens mange boder, hvor der sælges øl, mad og merchandise, ligesom andre finansierer deres billet ved at hjælpe til med opsætning eller oprydning, men hvis du er uddannet håndværker, er der god sandsynlighed for, at du kan betale ved at benytte netop dit håndværk.

Når et scenepodie skal sættes op, er der nemlig mere på spil end bare stålskelettet og træpladerne. Siden 2001 har justitsministeriet nemlig blandt andet krævet, at alle installationer på de danske festivaler er udført af autoriseret personale. Det betyder, at enhver installation der har med vand at gøre, har brug for en VVS’er. Derfor er der god mulighed for at komme til at gå til hånde og score dig selv gratis adgang til en af de mange festivaler.

Og det er ikke kun VVS opgaver, der udbydes i forbindelse med de mange festivaler. Det betyder, at du ikke nødvendigvis behøver at være VVS’er, for at få adgang til en let frivillig-tjans på festivalpladsen, da der både skal ordnes ting som vand, el og almindelig konstruktion af de mange boder. Hvis du dog er typen der hellere vil glemme arbejdet, når du holder fri, er der dog rig mulighed for bare at købe billetten og nyde din ferie, inden du skal tilbage på arbejde.