I huset

4 gode råd: Sådan får du succes med din ombygning

Det er en stor udfordring for alle i husstanden, når der skal foretages en ombygning af boligen. Se her, hvordan du får succes med ombygningen uden at gå på kompromis med familielivet.

Når huset skal gennemgå en renovering, der skal opføres en ny førstesal eller måske bare et badeværelse, er det en proces, der påvirker hele familien. Det kan være en stor udfordring, fordi du skal sikre dig, at alt forløber efter planen, men samtidig passe på at det ikke får negative konsekvenser for familielivet undervejs.

Herunder får du en række gode råd, som du bør følge, hvis du vil sikre dig, at byggeriet forløber efter planen. Ved at forberede dig grundigt risikerer du og din familie ikke at få en ekstraregning, eller at projektet trækkes i langdrag.

#1: Skab et overblik

Sørg for at skabe et ordentligt overblik over projektet, inden ombygningen går i gang. Det gælder både den overordnede tidsplan, dokumentation i form af statiske beregninger, materialer og økonomi. Det er en god idé at få hjælp fra en rådgiver, der har styr på, hvordan processen foregår.

Kontakt eventuelt en arkitekt, bygningskonstruktør eller en entreprenør, som har den praktiske og teoretiske erfaring, der skal til for at kunne have en rådgivende rolle i forhold til et byggeprojekt, der ligner det, du er i gang med.

#2: Vær realistisk

Det er vigtigt, at du er realistisk, når du beslutter, hvor meget du selv kan lave på byggeriet. Det handler ikke kun om at have det rigtige værktøj, men også om at have den praktisk erfaring, der sikrer, at projektet ikke trækker i langdrag.

Hyr professionelle håndværkere til at varetage de opgaver, som er for vanskelige til, at du og din familie selv kan tage jer af dem – og husk på, at det i visse tilfælde er bedre at betale sig fra det end at gøre det selv. Det sparer jer både for bekymringer og tid.

#3: Overvej, om familien kan bo i huset

Hvis I selv skal bo i huset, imens ombygningen finder sted, skal I være forberedt på, at det kan blive uden køkken, toilet og lignende ting, der ellers er et centralt element i hverdagen. Det kan sagtens være, at du og din familie kan klare jer en uge uden køkken, men hvis arbejdet kommer til at tage flere måneder, vil det være svært at vænne sig til ikke at kunne lave mad, madpakker og lignende. I kan eventuelt leje en skurvogn midlertidigt, hvor I kan have køkken, toilet og andre faciliteter, som I er vant til, men må undvære grundet ombygningen.

#4: Væbn jer med tålmodighed

Det er normalt, at et byggeprojekt bliver forsinket, i takt med at byggeriet skrider frem. Hvis du bliver for utålmodig, risikerer du, at du gør situationen værre. Det kan være fristende at fremskynde processen, hvis den skrider, men vær opmærksom på, at en presset håndværker ikke altid yder det bedste, fordi der ikke er tid til at gøre tingene ordentligt.